keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Evrostel

Saavuttiin 25.4 uuteen majapaikkaamme Evrosteliin joka siis sijaitsee täällä Evreuxessa! Val-de-reuilista päästiin CFAIE:n koulun bussilla ajeltuamme puolisentuntia bussiasemalle, josta jatkettiin normaali bussilla Hostellille. Ihan hyvin päästiin tänne piti vain kerran kysyä ohikulkijoilta tietä, ja silloinkin oltiin jo muutenkin oikealla suunnalla.

Hostellille kun päästiin niin ottivat passeistamme kuvat ja antoivat huoneitten avaimet. Kaksi per huone, mutta valitettavasti vain yksi avain. Onneksi saadaan pyydettyä respasta vara-avainta jos täysin menee työajat ristiin. 
Hostelli oli ihana verrattuna CFAIE kouluun. Ensinnäkin se, että suihku on suhteellisen normaali oli aivan mahtavaa. Kylpyammekin löytyy, vaikkei sitä ole paljon tultu käytettyä. Sängyt ovat myös paljon paremmat kuni koululla, tosin nekin ihan vähän liian kovat ;) (it's never perfect is it?) Aika pienet on huoneet, mutta ihan hyvin on pystytty elämään pienessäkin tilassa. Toinen sänky on tosiaan patjasysteemi joka vedetään sängyn alta. (joku keksi, että sen ilmeisesti saa jotenkin nostettua ylös normisängyn korkeudelle, mutta ei ole tullut kokeiltua)
Pieni jääkaappi löytyy, jossa myös pikkuruinen pakastin laatikko! Mikro myös on, ja pyyhkeet ja lakanat löytyy myös. Astioita on juuri kahdelle. kaksi kulhoa, lautasta, mukia, lasia ja ruokailuvälineet. Myös puukauha kokkailujen varalta on, mutta kattilan vuokraus on ilmeisesti 3e/päivä. 
Wi-fi löytyy! Ja se toimikin ihan hyvin (vähän hidas vain välillä) pari ekaa päivää, mutta sitten alkoi herjailemaan jotain tunnuksia ja salasanoja niinkuin useta muutkin ranskan 'ilmaset' wi-fit (esim. ravintoloissa sama tulee aina vastaan). Respasta kysymällä ei kuitenkaan kunnon vastausta saatu. Sen PITÄISI toimia kaikilla kännyköillä (ei kyllä aina toimi), mutta koneilla ongelmia... joidenkin läppärit toimii, toisten ei. Jos sitä nettiä sitten rämppää päälle ja pois jonkin aikaa... joskus vähän pidemmänkin aikaa niin saattaa taas toimia. 

Toinen huono puoli on, että pistorasioita on yhteensä kolme (jos katon rajassa olevaa television pistorasiaa ei lasketa) ja niitten kanssa ollut hiukan pulaa kun yksi on vessassa ja kaksi huoneessa. Puhelimia kun joutuu nykyään joka päivä lataamaan.
Televisiossa kaikki joko ranskankielistä ohjelmaa tai dubattu ranskaksi, mutta asetuksista onneksi pystyy tämän vaihtamaan! (joutuu vaan vaihtaa joka kerta uudestaan kun avaa television) Se on ihan jees sain yhtenä iltana katottu Sherlockia niin että jopa ymmärsin koska englanniksi!
Tajusin tosiaan ottaa kuvia huoneesta vasta sen jälkeen kun oltiin jo purettu tavaroitamme ympäriinsä, joten niissä nyt näkyy vähän miten oltiin asetuttu! 

Ei tarvi Evrostelilta kauas kävellä niin tulee vastaan iso ruokakauppa Carrefour! Sieltä saa hyvin aina ruokaostokset, kun se todella on iso ruokakauppa, jossa on myös vaatteita ja muita tuotteita. Citymarketin tapainen. Siinä ympärillä on myös ihan kivasti ruokapaikkoja ja muita kauppoja. Pari perus vaatekauppaa ja muuta vastaavaa. Mäkkärikin löyty hiukan syrjemmaltä ja paikallinen pikaruokapaikkaa Quickia ollaan myös kokeiltu!
Aluksi kun lähdettiin kauppaan oli vähän sekava olo, mutta kotiin löytää aina seuraamalla valtavaa vesitorsia! (Oletan että se on vesitorni.... jos se ois suomessa se ois vesitorni)

Sunnuntaina ei ole kauppoja ainakaan täälläpäin auki ollenkaan. Jotkut ruoka paikat ovat kyllä auki (mäkkäri, quick, fluch jne.), mutta muut kaupat eivät. Kuvat kauposta onkin otettu hiljaisena sunnuntai päivänä! (siksi niin tyhjän näköistä)

Keskustaankin pääsee sitten tosiaan kävellen noin puolessa tunnissa tai bussilla numero 3 kymmenessä minuutissa! Seillä on jo paljon enemmän kauppoja, ja paljon kauniimpaa ;) Hyviä leipomoita myös paljon! 




























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti