tiistai 13. toukokuuta 2014

Päivä Pariisissa

Päätettiin lähteä koko porukalla viikonloppuna päiväksi Pariisiin, koska onhan se nyt ihan kunnolla nähtävä kun Ranskaan asti ollaan tultu! Ostettiin junaliput edellisenä päivänä. Hinnaksi kertyi 37 euroa meno-paluu eli 18,50 yhteen suuntaan. Hyvä puoli lipuissa oli se, että niillä sai mennä mihin aikaan tahansa sinä päivänä Pariisiin menevään junaan, eli vaikka sattuisi vaikka takaisin päin tullessa missaamaan junan ei huolta! 

Lähdettiin aikaisin ja saavuttiin pariisin ennenkuin kaikki kaupat olivat edes ehtineet aueta. Päämääräksi tuli heti ensimmäisenä löytää tie eiffel-tornille tottakai! Valitettavsti sää oli todella huono. Taivas oli täynnä pilviä ja satoi paljon. Iltapäivällä sade onneksi loppui, mutta paikalle tuli aivan älyttömän kova tuuli. Tuntui kuin olisi laivan kannella. Lasi pullot vaan tippui pöydiltä, ihan hullua.

Meinattiin eksyä eiffel tornia etsiessä ja kierreltiinkin vähän siellä täällä navigaattorin ansiosta. Mutta mikäs siinä sai nähdä paljon katukuvaa ainakin. Monessa kulmassa oli tottakai paljon turisteille suunnattuja liikkeitä ja kojuja, jotka olivat täynnä Pariiisi teemaista tavaraa. Sieltä sai hyvin mukaan napattua kasan tuliaisia!

Eiffel-tornia etsiessä näkyi ensin horisontissa riemukaari, jota päin suunnattiin kuvia ottamaan! Sieltä sitten lähdettiin tätä 'tärkeämpää' nähtävyyttä metsästämään! Päätettiin ottaa melkein neljä euroa maksava metrolippu jolla päästiin sitten koko päivä sillä keskustan metroalueella menemään. (sään huomioiden hyvä valinta, koska en ollut tajunnut sateenvarjoa mukaan ottaa. Hyvä minä)

Eiffeltorni kun sitten löydettiin niin siellä oli kyllä väkeä kuvia ottamassa. Riemun huutoja tuli ja otettiin varmaan tuhat kuvaa. Se oli kyllä hieno. Harmi vaan ettei ollut parempi sää, olisi ollut hienoa saada eiffel-tornista kuva vasten sinistä taivasta!

Sitten tietysti käytiin kaupoista shoppaillen! Tuli myös paikallinen Notre Dame vastaan, mutta sinne piti jonottaa sisään joten ei menty! Evreuxen Notre Damiin kun pääsee milloin haluaa niin ei viitsi tänne jonottaa ;) Käytiin pzzaa syömässä ja kahvilan ulkopöydissä kahvia/limua juomassa. Mun oli myös pakko maistaa sellaista crepeä jonka ne valmistaa siinä tilatessa silmien edessä! Nutella-banaani crepe se oli! Aivan taivaallisen hyvää!

Seinenkin varrella oltiin kiertelemässä ja kuvia ottamassa. Ja jossain aukiolla oli lava, telttoja ja karuselli! Jonkinlainen tapahtuma siis. Lavalla soitti orkesteri yhdessä vaiheessa ja bändi toisessa. Hyvää musiikkia oli.

Oli hienoa päästä käymään kunnolla pariisissa kun kuitenkin ranskassa ollaan! Pävä oli sään puolesta vaan vähän uuvuttava, but what can you do?



























































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti