perjantai 16. toukokuuta 2014

Suomi Päivä!

Vikan viikon tiistai ja keskiviikko oli siis tarkoitettu Suomi päivälle! Oltiin siis suunniteltu lista valmiiksi, jotta saataisiin Suomi päivä tehtyä Val-de-reuilissa CFAIE koulussa!  Tiistaina oli tarkoitus tehdä misat ja keskiviikkona sitten tarjota Suomi päivä ateria 26 hengelle siellä koulun ravintolassa! 

Mentiin ilmaisella koulubussilla Evreuxesta koululle. Bussi paikat on ilmeisesti laskettu koulubusseissa aika tarkkaan, koska kun meidän kymmenen hengen seurue bussiin liittyi joutui 4 opiskelijaa seisomaan. (...ups?)

Kun sitten koululle päästiin niin istuttiin siellä pöydän ääreen suunnittelemaan ja keskustelemaan mitä saataisiin aikaan. Lista oli siis tarkoitus olla tälläinen:

Alkuruoka
1.
Graavilohi, sinappikastike
Lohimousse
Uudet perunat
Saaristolaisleipä

2.
Porokeitto
Karjalanpiirakat

Pääruoka
1.
Paistettu lohi
Kermaviilikastike
Palsternakkapyre
Uunijuurekset

2.
Lihapyörykät
Suppilovahverokastike
Perunasose

Jälkiruoka

Vatkattu marjapuuro, marjamelba
Mustikkapiirakka
Korvapuustit

Jokin sekaannus oli sitten käynnyt, sillä eivät ilmeisesti olleet raaka-aineita meille tilanneet ja siinä sitten alkoi pitkä selvitys mitä on & mitä voidaan saada. Jälkiruuista tippui heti pois vatkattu marjapuuro & marjamelba, koska sopivia marjoja ei ollut saatavilla. Puolukkaa lähinnä oltaisiin haluttu. Sitten kun oltiin vihdoin kaikki saatu selvitettyä ei misaamiselle paljon aikaa jäänyt. Ehdittiin joku vähän yli tunti siellä keittiössä hääräämään kun piti jo poistua.


Luultiin myös, että oltaisiin tätä Suomi teemaa värkätty ranskalaisten oppilaiden kanssa samalla meiningillä kuin ensimmäisellä viikolla tehtiin niitten kanssa keittiössä töitä. Tälläkertaa oltaisiin vain me ohjattu heitä. Mutta eihän se näin ollut vaan tehtiinkin koko Suomi päivä ihan vaan meidän porukalla (tarjoilijat taisi saada yhden opiskelijan apuunsa). Oli siis melkoisen tyhjä keittiö kun vain me siellä hääräiltiin.

Tehtiin joka päivä vähän työnjakoa ja mun päätehtäväkseni osui Porokeitto! Siihen löytyi kaikki ihan hyvin täältä, paitsi porosiivuja oli suomesta opettajat tuoneet. Täällä vain sulatejuusto jota sain käyttööni ei sulanut ihan samalla tavalla kuin yleeensä, mutta kyllä se onneksi sitten lopulta suunnilleenkin suli. 

Ainiin myös uudet perunat osoittautuivat ongelmaksi, joten tehtiin päätös vaihtaa ne pariisin perunoiksi. Muuten taisi lista suunnilleen pysyä suunnitelmissa, vaikka esteitä tulikin vastaan aina vähän väliä. 

Hankaluutena oli välillä myös työvälineet, sillä koulun oppilaillahan täällä on isot työpakit joissa he tosiaan kuskaavat kaikkea veitsistä vispilöihin. Saatiin onneksi lainata Chefin työvälineitä! Tosin veitset olivat hyvin tylsiä eikä välineitä paljon ollut. Mutta ihan hyvin selvittiin siitä huolimatta!

Loppujen lopuksi ihan hyvin taisi päivä kokonaisuudessaan mennä, ja asiakkaat kuulemma kehuivat ruokia! Chefkin kävi aina välillä maistelemassa ja ottamassa kuvia hymyillen eli toivottavasti hänkin tykkäsi!






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti