maanantai 5. toukokuuta 2014

WORK

WORKING WORKING

Viime viikolla oli ylimääräinen vapaapäivä, koska täälläkin juhlittiin vappua! Nyt on siis kolme työpäivää takana ja ihan kivaa on ollut. Toka työpäivä oli tosin vähän ankea, koska en tehnyt mitään muuta kun kuorin asioita: sipuleita, porkkanoita ja valkosipuleita... koko päivän! Pleeh... onneksi tänään sai taas tehdä muutakin, en tosin saanut kuvia otettua :P

Täältä Evrosten hotellilta on ihan hyvä kävellä aamuisin töihin, matka on töihin päin pelkkää alamäkeä ja siihen kuluu noin puolituntia. Kun yheksään pitää mennä töihin niin bussi menee pysäkiltä 8:31 niin joutuu kuitenkin herää sen verran aikaisin, saman tie voi kävellä! (bussilla menee se 5-10 min kaupunkiin päin) Takaisin tuleminen on vähän kamalampaa kun aurinko paahtaa päälle, ja matka tosiaan 'kotiin' päin on melkeempä pelkkää suhteellisen jyrkkää ylämäkeä! Tänään olin kuolla ja kirosin etten mennyt bussilla. Ostettiin nimittäin sellaset matkakortit johon ladattiin kymmenen matkaa (mulla on seitsemän jäljellä!) ja jos oikein muistan yhen matkan hinnaksi tuli alle euro kun silla kortilla menee (olisiko ollut jotain 80 senttiä?) niin ihan jees sekin!

Tänään tein töissä alkuruoka misoja ja (valitettavasti) kuorin salottisipuleita (peel ALL the onions!).
Leikkasin kirsikkatomaatteja ja muuta sellasta valmiiksi mitä pientä nyt niihin alkuruokiin laitetaan. Laitoin myös sellasia leipiä joihin laitettiin päälle vuohenjuustoa (tiedän että se oli vuohenjuusto, koska työparini ei muistanut mikä se on englanniksi joten hän sanoi 'määä' ahaa vuohenjuusto siis kiitos määkymisestä... olisi ehkä ollut helpompi osoittaa vuohen kuvaa pakkauksessa mutta kyllähän tuokin toimii ;)). Sitten kun sellanenen annos menee niin oletan että se leipä-vuojenjuusto rakennelma laitetaan salamanterin kautta, en tosin tiedä mitä muuta siihen tulee. Tänään ei ollut hyvä englannin taitoinen töissä, joten oli vähän hankalampaa, mutta hyvin viittomisella ja esimerkeillä pärjäsi. Chef kysy multa tänään englanniksi puhunku ranskaa... tässä on pari päivää huitomalla ja englannilla menty, mutta toki mulla on salainen ranskankielitaito jota en vaa halunnut käyttää koska kaikkien elämän hankalaoittaminen on vaan niin älyttömän hauskaa mun mielestä. (en tätä valitettavasti voinut ilmaista kun chefin englannin taito rajoittuu paljolti siihen 'good' sanaan joten vastasin vain 'no')

Laitoin myös lisää niitä söpöjä purnukoita, joita menee parin alkuruoka annoksen kanssa. Siinä on siis sisällä hillosipuleita ja maustekurkkuja, mulla taitaa olla kuvakin yhdestä annoksesta jossa sellanen purnukka oli!

Olen harmikseni huomannu, että ravintolan työtasot ovat vielä matalammalla kuin suomessa olevat.... jotka nekin ovat jo hiukan liian matalat minulle.. eli vähän on huono työasento aina :/

Revin ja huuhtelin tänään myös salaattia, ja ainakin tässä paikassa vielä kuivattiin ne salaatit sen jälkeen sellasella super isolla salaattilingolla! Se oli sellanen jätti ämpäri jonka kantta veivattiin, jotta se sitten pyöri. Hullusti hyppi se paikallaa. Hauska.

Otin vähän kuvia tänään kun pääsin töistä ja kävelin takas hotellille. Oli tosi hyvä sää tänään kyllä niin tässä loppuun vielä tulee tän päivän kuva saldosta pari otosta olkaa hyvät:











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti